🎓 Presidència del Consell d'Advocacia de Catalunya 

A la fi d'aquest mes de juliol, la degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i alumni de Dret de la nostra universitat, Maria Eugènia Gay, ha estat elegida presidenta del Consell de l'Advocacia Catalana. L'elecció es va produir durant el ple telemàtic de la institució, on van participar els degans i deganes dels catorze col·legis de l'advocacia de Catalunya. D'aquesta manera, relleva al fins ara president del Consell i degà de Tarragona, Manel Albiac.  

Fecha: jueves, 30 de julio de 2020 a las 11:45h

Presidència del Consell d'Advocacia de Catalunya 

Al final d'aquest mes de juliol, la degana del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona alumni de Dret de la nostra universitat, Maria Eugènia Gay, ha estat elegida presidenta del Consell de l'Advocacia Catalana. L'elecció es va produir durant el ple telemàtic de la institució, en què van participar els degans i deganes dels catorze col·legis de l'advocacia de Catalunya. D'aquesta manera, relleva el fins ara president del Consell i degà de Tarragona, Manel Albiac.  

Segons va expressar després de la designació, durant el mandat Maria Eugenia Gay es planteja com a objectius implantar plans per a la igualtat i conciliació i, també, establir de manera definitiva l'expedient judicial electrònic. Així mateix, la nova presidenta vol potenciar fórmules alternatives de resolució de conflictes i millorar els serveis essencials d'assistència jurídica gratuïta que presten els Col·legis d'Advocats de Catalunya, entre d'altres.

El seu nomenament està marcat per la crisi sanitària, moment en què, segons Gay, les institucions judicials han de continuar treballant per aconseguir eines que pal·liïn els efectes de la Covid-19 en el funcionament del sector judicial.  

En aquesta línia, la nova presidenta defensa que “tot el referent a la digitalització dels processos o el reforç de la mediació i l'arbitratge com a fórmules per a la resolució de conflictes ha de contribuir a minimitzar els efectes de la pandèmia en el sistema judicial i donar resposta a l'increment de les demandes que hi haurà aquests pròxims mesos”.

En el mateix ple, també es va nomenar la vicepresidenta del Consell i degana del Col·legi de l'Advocacia de Reus, Encarna Orduna. Elles formaran la nova Comissió Permanent de la institució juntament amb el secretari i el degà de Vic, Rogeli Montoliu; la tresorera i degana de Sant Feliu de Llobregat, Eva Ribó; el president sortint i degà de Tarragona, Manel Albiac; i el president de la Comissió de Torn d'Ofici i Assistència Jurídica Gratuïta i degà de Figueres, Joan Ramon Puig.

Presidència del Consell d'Advocacia de Catalunya