🎓 Voluntariat

girl
T'oferim col·laborar amb entitats socials i solidàries
Voluntariat
VOLUNTARIAT SOCIAL

El Departament d'Humanitats de la Universitat ofereix tots els anys als seus alumnes la possibilitat de realitzar activitats de voluntariat social, en col·laboració amb entitats dedicades al servei de qui pateix alguna forma d'exclusió social.

El pràcticum social s'anticipa al nou Espai Europeu d'Educació Superior, que preveu que l'alumnat pugui obtenir un reconeixement en crèdits per la seva participació en activitats universitàries solidàries i de cooperació.

Més informació: [email protected]

Entitats on pots col·laborar
Get your dreams fundació és una organització sense ànim de lucre amb l'objectiu de convertir en realitat els somnis d'aquelles persones més necessitades a nivell afectiu, amb l'objectiu d'aportar-los-hi moment d'alegria, esperança i il·lusió i motivar-los a què adoptin una actitud positiva envers la vida.
La Fundación Ared treballa per aconseguir l'accés a la plena ciutadania de persones en risc d'exclusió social, fomentant la seva autonomia mitjançant processos de formació i d'acompanyament integral. Atenem majoritàriament a dones procedents de centres penitenciaris i serveis socials. Treballem en coordinació amb altres entitats amb l'objectiu de sensibilitzar a les institucions i al conjunt de la societat sobre la realitat de l'exclusió social.
Alba Anglada
[email protected]
Càritas és una entitat sense ànim de lucre de l'Església Catòlica. Càritas Diocesana de Barcelona treballa en tres eixos estratègics: l'acollida i l'acompanyament a totes les persones (independentment de la seva procedència, ètnia, religió o ideologia política), la sensibilització (posa la persona al centre de la comunicació) i la denúncia (assenyala els camins d'alliberament i processos de justícia).
Sara Solanes
[email protected]
La Fundació Escó és una entitat social sense ànim de lucre que a través de tots els seus serveis incideix des de fa 30 anys en la tasca de fer costat, estar present i acompanyar a famílies amb nenes i joves en situació de vulnerabilitat del barri del Raval de Barcelona.
Olga Molins
[email protected]
Niños sin Barreras, és una organització sense ànim de lucre quetreballa pels nens que tenen a algun dels seus progenitors a presó o a ambdós. La feina consisteix en acompanyar a algun d'aquests nens als centres penitenciaris perquè puguin veure als seus pares en un vis a vis i ajudar-los a enfortir el vincle pare/mare-fill/a. Amb això, ajudem al menor a que no se sentir abandonat i pugui anar treballant la seva realitat i identitat.
Montse Marine
[email protected]
Casal dels Infants és una associació de voluntaris, un projecte col·lectiu basat en la generació de compromisos i en la implicació de la ciutadania. El compromís i la implicació de la ciutadania permet donar respostes a les necessitats socials dels nens i joves als barris on es concentren més situacions d'exclusió.
Casal dels Infants
[email protected]
ASTE BCN és una associació que treballa per donar qualitat de vida a la gent gran desenvolupant programes de voluntariat per a estudiants universitaris. L'objectiu és sensibilitzar i promoure l'acció social, aconseguir que ningú es quedi sense actuar per desconeixement. L'entitat busca voluntaris que participin en alguna de les activitats que organitza en les residències de la tercera edat. L'acció pot ser una visita setmanal a un ancià que viu en un centre, o col·laborar en alguna campanya al llarg de l'any, com els esdeveniments de Nadal o Sant Jordi que ja s'han fet altres anys.
Luisa Güell
[email protected]
Entitat sense ànim de lucre l'objectiu de la qual és desenvolupar i difondre el perfil social de l'empresa.

El Buen Hacer Social treballa com un Partner, s'encarrega segons la voluntat i les possibilitats de cada empresa de dissenyar i implementar estratègies per desenvolupar el seu perfil social.

Dissenyem programes de RSC, adaptats totalment a les característiques, a la motivació, a la filosofia i a l'activitat en el seu cas.
Sandra Berrocal
[email protected]
Entitat sense ànim de lucre que treballa amb persones amb paràlisi cerebral.

El seu principal objectiu és la inclusió social i laboral d'aquestes persones. No Somos Invisibles genera activitats que els seus usuaris poden fer i oferir a la societat aportant valor.

Les principals activitats són: xerrades a Centres Educatius sobre Valors Humans, formació a empreses (bonificades), entrevistes amb l'objectiu de destacar la part més humana a diferents personalitats socials, taller de pintura inclusiva on es desenvolupen murals, quadres, postals, etc. Escrivint valors, taller on posem sobre el paper els Valors Humans.
Alicia Gruas
[email protected]
Jovins (Joves amb la infància), és un projecte educatiu en el qual joves voluntaris compromesos acompanyen a nens entre 8 i 17 anys en risc d'exclusió social, mitjançant activitats de reforç escolar. D'acord al títol del projecte "joves amb la infància", els voluntaris es relacionen amb els nens i adolescents com a professors. Això requereix posar en joc les seves millors capacitats i valors durant l'acompanyament per afavorir l'estudi i la sana convivència, i aconseguir així un adequat desenvolupament i maduresa personal de tots els participants, voluntaris inclosos.

JOVINS és un projecte de la Joventud Idente. Les activitats es realitzen en la Parròquia de Sant Isidor, C/Comte d'Urgell 178.
Montserrat Lafuente
[email protected]
CEDRE, és una associació jove i per a joves, declarada d’utilitat pública per la Generalitat de Catalunya, que des de l’estiu de l’any 2000 treballa en l’acció solidària i social especialment amb joves en situació de risc,  ja sigui  perquè venen de presons o bé perquè estan en situació de sense llar. i sense referents familiars.  Cedre promou i dinamitza la inclusió social d’aquests nois, a través d’un Grup de Voluntariat de Presons i de La Caseta, un recurs d’acollida situat al barri de Sarrià de Barcelona. Us convidem a passar i veure què hi ha sota l’ombra del Cedre.
Acció contra la Fam. Organització Humanitària Internacional que treballa en més de 50 països des de fa més de 40 anys. La seva missió principal és lluitar contra la fam i la desnutrició, centrant el enfocament en la seguretat alimentària i l’aigua i el sanejament. Vols fer voluntariat amb nosaltres? Participa en la campanya “La Cursa contra la Fam”, un projecte pedagògic, esportiu i solidari en el que participen escoles d’arreu del món i que té com a objectiu informar i sensibilitzar als nens i nenes sobre el problema de la desnutrició al món. Busquen universitaris motivats que durant les setmanes anteriors ens acompanyin a visitar escoles (de Barcelona i els voltants) per fer les dinàmiques de sensibilització. Una forma molt divertida d’aprendre, passar-ho bé i a més conscienciar als alumnes de que ells també hi juguen un paper clau.
Santiago Fernandez
[email protected]

 
L'AIS, "Ayuda a la Infancia Sin Recursos" és una associació sense ànim de lucre constituïda fa més de 10 anys amb el propòsit d'ajudar i donar suport al col·lectiu de persones amb pluridiscapacitat i a les seves famílies. Els donem suport oferint programes d'oci i respir familiar durant els caps de setmana i així millorar la seva qualitat de vida garantint-los atenció, suport i inclusió social. Promovem la seva integració social, gràcies a persones voluntàries de totes les edats i perfils, qui dediquen el seu temps compartint oci a les seves residències, a les sortides de cap de setmana o participant en tallers solidaris de manualitats. Més informació.
Voluntaris Independients Organitzats. Associació sensible als problemes de les persones desplaçades , que actua a Grècia i Espanya duent a terme projectes continuats i accions en origen per mitigar les conseqüències d'aquesta crisi humanitària. Projectes base: Greenbags: consisteix a oferir als residents fruita i verdura fresca de forma setmanal per poder complementar alimentació. Library Project: creació d'un espai on ampliar el coneixement i intercanvi de sabers entre els residents del camp. Letters Project: projecte de sensibilització desenvolupat en escoles per crear un vincle de correspondència postal entre els nens de les famílies que atenem i les escoles de les nostres ciutats. Més informació. Més informació.
Voluntaris Independients Organitzats
Activitats

El servei de voluntariat ofereix la possibilitat de participar en projectes per ajudar en qualsevol època de l'any:

 • Camino sobre rodes – ORDE DE MALTA

  És una peregrinació de vuit dies a Santiago de Compostela amb pelegrins que van en cadira de rodes, amb sortida i arribada a Madrid. Els desplaçaments entre poblacions es fan amb autobús i una furgoneta.
  Aquest any s'han organitzat quatre peregrinacions en aquestes dates:
  + Del 13 al 20 de juliol, tots dos inclosos.
  + Del 27 de juliol al 3 d'agost, tots dos inclosos.
  + Del 18 al 25 d'agost, tots dos inclosos.
  + Del 7 al 9 de setembre, tots dos inclosos.

 • Es fan sis etapes caminant, d'uns 16 quilòmetres, pel Camino francès entre Villalcázar de Sirga (Palència) i Santiago de Compostela, amb tres o quatre persones en cadira de rodes. Durant el matí es fa l'etapa i s'aprofiten les tardes per anar a missa i visitar comandes antigues de l'Orde.
  En cada peregrinació acostuma a haver-hi voluntaris estrangers que enriqueixen l'experiència.


 • HOSPITALER VILLALCÁZAR DE SIRGA – ORDE DE MALTA

  Us animem a ser hospitalers d'un alberg del Camino francès i acollir pelegrins, tal com ho van fer els primers membres de l'Orde de Malta. El voluntariat és a l'alberg de Villalcázar de Sirga (Palència) durant una setmana, des del 15 d'abril fins al 14 d'octubre, i s'organitza per torns de dilluns a dilluns.

 • L'alberg té capacitat per a dos hospitalers i és molt a prop de pobles molt interessants com Carrión de los Condes o Fromista (Canal de Castilla). Si teniu alguna consulta, us podeu dirigir a:


 • LLOC DE SOCORS A SANTIAGO – ORDE DE MALTA

  Aquest projecte es desenvolupa al lloc de socors que l'Orde de Malta té instal·lat al centre d'acollida a pelegrins a Santiago de Compostela. Un grup de fins a set voluntaris atenen els pelegrins amb ferides als peus o amb dificultats físiques, i també ajuden en les labors públiques a les misses diàries de la Catedral.

 • El voluntariat és a Santiago de Compostela (disposen d'habitació a l'Hostal San Martín Pinario), durant una setmana, des del 14 de juliol fins al 18 d'agost per torns de diumenge a diumenge. Si hi esteu interessats, escriviu a:


Vols contribuir en la lluita contra la fam i la desigualtat? A Mans Unides fa 63 anys que ens vam proposar aquest objectiu i, per aquest motiu, ara reprenem les nostres activitats solidàries amb força, amb iniciatives com els concerts, destinats a diversos programes de cooperació al desenvolupament. Amb aquest primer acte, i gràcies a la teva col·laboració, millorarem la cobertura educativa de joves ugandesos en risc d'exclusió.

La Coral Càrmina , que celebra 50 anys; els solistes Ulrike Haller, soprano; Mariona Llobera, contralt; Ferran Mitjans, tenor; German de la Riva, baix, i l'Orquestra de Cambra Terrassa48 , sota la direcció de Quim Térmens i Daniel Mestre, interpretaran el Rèquiem de W.A. Mozart, completat pel seu deixeble F.X. Süssmayr, acompanyat pel conegut “Laudate Dominum” dels Vespres solemnes de confessor.

El concert tindrà lloc el 6 d'octubre del 2022, a les 21.00 h, a la Basílica de Santa Maria del Pi, plaça del Pi, 7, de Barcelona.

Les entrades-donatiu per al concert solidari es poden obtenir per només 20 euros, de manera digital, a través d'aquest enllaç, o de manera física a la nostra delegació de Barcelona, situada al 1r 1a del carrer Provença, 229.

També hem obert la Fila Zero digital per a aquelles persones interessades a col·laborar econòmicament amb una aportació solidària, però que no poden assistir al concert.

No cal que et diguem res més, comprova-ho en directe. Valdrà la pena en tots els sentits!

Som-hi, vine de concert amb Mans Unides!

Activitats al Nadal

El servei de voluntariat ofereix la possibilitat de participar en projectes per ajudar en aquestes dates tan especials.

 • Converteix-te en l'amic desconegut d'un ancià

  ASTE BCN és una associació sense ànim de lucre que té un gran interès per la tercera edat i que es proposa crear sinergies entre aquest col·lectiu i els joves universitaris. A nadal creen aquesta campanya on cada resident del centre té un amic invisible durant el mes de desembre, rep dues cartes al llarg del mes i uns dies abans de Nadal rep la visita del seu amic ja visible i un regalet.
  El centre residencial dóna a ASTE una llista dels seus residents amb nom inicial cognom. Les llistes estaran a disposició dels alumnes en el despatx 2.15, Servei d'Estudiants. Cada alumne té la possibilitat d'escollir un nom. A principis de mes li escriuen dues cartes que ASTE s'encarrega de distribuir en els següents 15 dies. A més, és l'associació qui s'encarrega d'aconseguir regals para tots els ancians. El grup de la UAO CEU porta el seu regal el matí del divendres 22 o dissabte 23 de desembre a la residència de les Hermanitas de los Pobres de la plaça Tetuán.

 • Postals nadalenques

  Realitzades per l'Associació “No somos invisibles” formada per persones amb paràlisi cerebral que pinten amb la boca.

 

 • Adorns nadalencs

  De l'11 al 15 de desembre l'Associació Alpi, que s’encarrega de la promoció personal, social i de la integració de les persones amb discapacitat intel·lectual, ha posat a la nostra disposició adorns nadalencs que es podran adquirir entre tota la comunitat universitària, de manera que es puguin penjar a l’arbre de Nadal que s’instal·larà al hall de la Universitat.

 • Tradicional mercat nadalenc

  Se celebrarà el 14 i 15 de desembre, en el qual comptarem amb entitats socials com: AIS: Ajuda a la Infància Sense recursos; Cromo SUMA: fundació per integrar a nen amb Síndrome de Down; Trenks and Book: associació per a ajuda en el Nepal; Venda de neules solidàries de la fundació ARED (Dones en perill d’exclusió social) i el Projecte Benín.

 • Àfrica Solidària

  Recollida de material esportiu per enviar a les escoles i camps d’esports construïts per la Fundació Foundawtion al Senegal .

 • Campanya 1 euro un litre de llet

  Per enviar als nens de l'orfenat La Pouponnière de les Hermanas Franciscanas Misioneras de María al Senegal.

voluntariat internacional

El servei de voluntariat ofereix la possibilitat de participar en projectes que es realitzen a altres països.

Més informació: [email protected]

Llatinoamèrica

Nuestros Pequeños Hermanos és una organització sense ànim de lucre, fundada pel Pare Wasson el 1954, que acull a nens desamparats en 9 països de Llatinoamèrica, i els ofereix un lloc on viure i créixer amb dignitat. Nuestros Pequeños Hermanos ha ofert una segona oportunitat a més de 18 300 nens que han passat per les nostres llars al llarg de 60 anys de dedicació a la infància més necessitada.

Ofertes de voluntariat

 • Voluntariat de llarga durada. 13 mesos començant al gener o al juliol. La pròxima convocatòria és per gener del 2017 i juliol del 2017.

Contacte: [email protected]

Més informació

Nepal

L'ONG amb què proposem el voluntariat és per nens del carrer, Street children, que dirigeix Ram Hari. Són nens que sobrevivien de la mendicitat i alguns addictes a la cola. El projecte es va organitzar farà uns 3 anys i és molt familiar.

El voluntariat que es pot realitzar és sobre tot realitzar treball a la casa d'acollida i a l'escola. També poden necessitar ajuda a nivell d'arreglar i millorar les instal·lacions, es poden organitzar tallers o activitats extraescolar tipus pintura, música, esport, etc.

Contacte: Neus Arbós [email protected]

 


Sundarijal
Children
 
Índia

Open Eyes és una organització que organitza viatges a l'Índia incloent un curs de cooperació internacional durant dues setmanes. Organitzen diversos viatges a l'any en què s'intercala la formació teòrica amb la pràctica.

Contacte: Anna Alaman. Directora. Telf. + 34 667 72 18 48. skype:annaalaman

Més informació

Etiòpia

Alegría sin fronteras va néixer com el somni del pediatre català, Iñaki Alegria, de posar remei a les malalties dels nens d'Etiòpia amb desnutrició infantil. Un viatge de voluntariat abans de finalitzar la seva carrera en medicina li va fer adonar-se que el seu lloc estava allí: en la banya d'Àfrica, al costat de la gent amb menys possibilitats de sortir cap a endavant i la més necessitada, persones que, al mateix temps, compten amb un desig imperible de seguir vivint, malgrat la poca probabilitat d'això quan s'està greument malalt.

De manera que Alegria va decidir anar-se a viure allí de manera indefinida al costat de la seva esposa, a fi de coordinar un hospital i leproseria a la regió de Gambo, on junts i al costat de sanitaris nadius lluiten cada dia per vèncer malalties i trencar els estigmes encara vigents que condemnen, entre uns altres, als malalts de lepra.

Contacte: [email protected]

Més informació

 


Alegría sin fronteras
 
Anglaterra

Frontier és una ONG de voluntariats internacionals que dirigeix més de 400 projectes de conservació i desenvolupament comunitari en 60 països al voltant del món. Establerta en 1989, Frontier té més de 25 anys d'experiència manant voluntaris a l'exterior. Nosaltres incentivem viatges d'aventura amb voluntariats per inspirar una experiència única i significativa. Els voluntaris aconsegueixen adquirir qualificacions i millorar el seu desenvolupament personal per elevar el seu currículum..

Contacte: (+44) 2076132422

Més informació

Perú

La Càtedra d'Economia Solidària organitza juntament a les ONG Ymanay i Ñari Wualac estades a la Regió de Piura en programes educatius d'educació en valors. Les estades es realitzen preferentment a l'estiu.

Podeu obtenir més informació en els informes el·laborats per voluntaris que han participat en aquests programes.

 
 


Voluntariat
Internacional
 
senegal
 • La teva ajuda és essencial perquè continguem treballant a la Fundació Talibés. Volem poder facilitar una vida digna per a qualsevol TALIBÉ del Senegal perquè pugui accedir a un futur esperançador. I per això necessitem la teva ajuda i el teu compromís amb els més dèbils i desprotegits. La col·laboració de totes les persones i entitats és necessària perquè puguem realitzar la nostra tasca. Pots col·laborar per tu mateix, fent-te Soci de Fundació Talibés i organitzant activitats per ajudar a difondre el nostre objectiu de promoure els drets dels nens TALIBÉS al Senegal.

Contacte: + 34 607 870 067

Més informació i pòster.

 

 
 • La Fundació Guné és una ONG compromesa des de fa 10 anys amb el desenvolupament sostenible de la regió de Kolda. Aquesta zona està situada al sur del Senegal i, malgrat tenir un gran potencial agrícola i ramader, és una de les regions més pobres i vulnerables del país. Recolzen projectes que fomenten el desenvolupament sostenible, aconseguint que els beneficiaris recuperin la seva autonomia i no depenguin d'ajuda externa.

Mònica Solé de la Llera - [email protected]